“Започнахме през април 2015-а и сме горди, че към днешна дата представяме в България единствената мултифокална леща с HD качество на зрението, както и революционно решение на проблема със сухо око без лекарства и очни капки.”

Oftalabs
Team

Защо да изберете нашите решения?

Ние вярваме,

че щом става въпрос за човешко здраве, става въпрос за наука. Става въпрос за най-ценното, което притежаваме.

Вътреочни лещи

Има много малко неща, които се случват веднъж в живота и не се повтарят. Изборът на вътреочна леща е ТОЛКОВА ВАЖЕН.

При проблеми с очната повърхност

Дисфункцията на мейбомиевите жлези е най-честата ​причина ​за болестта сухо око, а ние имаме всичко необходимо, за да се погрижим за очното здраве.

"Сухото око е мултифакторно заболяване на очната повърхност, характеризиращо се със загуба на хомеостаза на слъзния филм и придружено от очни сипмтоми, при които нестабилността и хиперосмоларността на слъзния филм, възпалението на очната повърхност и увреждането й, както и невросензорните аномалии играят етиологична роля" - официална дефиниция на TFOS (Tear Film Ocular Surface Society) ​

Oftalabs
Team

Научете повече за сухото око

Сухото око не е просто сухота в очите.

Проблемите с очната повърхност не са само щипене, парене, сърбеж, прекомерно сълзене или пък зачервяване след дълга работа с компютър или смартфон. Синдромът на сухо око е заболяване, което близо 80% от случаите се причинява или води до дисфункция на мейбомиевите жлези. Стигне ли се до пълна атрофия на жлезите, проблемът става тежък и хроничен.

Дисфункция на мейбомиевите жлези​

Най-честата причина за сухо око! Възпалението на клепачите, развитието на микроби, както и съпътстващи кожни и хормонални проблеми правят тази патология мултифакторна.

Хетерогенно състояние

Тази дисфункция е предизвикана от микс от отделни патофизиологияни механизми.

Възпаление на клепачите и конюнктивата,

увреждане на роговицата, микробиологични промени и сухота на очите в резултат на нестабилност на слъзния филм

Порочен кръг

При всички случай става дума за порочен кръг, в който участва чъзпаление, хиперосмоларитет на сълзата, нестабилност на очната повърхност и увреждане на клетъчно ниво.

Количка

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping