Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“. Научете повече за нашата политика за поверителност и политика за "Бисквитки" Повече
Настройки за „бисквитките“
Приеми
Откажи
Политика на поверителнос и бисквитки
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.

Какво Представляват бисквитките?

Бисквитките са малки текстови файлове, които се запазват на вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате даден уебсайт. Те позволяват на уебсайта да запаметява вашите действия и предпочитания (като например потребителско име, език, размер на шрифта и други настройки за показване) за определен период от време, за да не се налага да ги въвеждате всеки път, когато посещавате сайта или преминавате от една страница към друга.

По какъв начин използваме бисквитките?

Посещаването на този сайт може да създаде бисквитки със следните цели: • Бисквитки за производителност на сайта; • Бисквитки за анализиране на посетителите на сайта; • Биквитки за географско насочване; • Бисквитки за регистрация; • Бисквитки за рекламна дейност; • Бисквитки на рекламодателите. Разрешаването на бисквитките не е абсолютно необходимо, за да може уебсайтът да работи, но ще допринесе за по-доброто му използване. Можете да изтриете или блокирате бисквитките, но ако го направите е възможно някои функции на сайта да не работят както трябва. Свързаната с бисквитките информация не се използва за установяване на самоличността ви, а образците с данни са изцяло под наш контрол. Бисквитките не се използват за цели, различни от посочените тук. Бисквитки на трети страни: Използваме бисквитки на трети страни за събиране на статистически данни в сбита форма чрез инструменти за анализ, като Google Analytics, GoogleAdwords, Facebook.

Как да контролирате бисквитките?

Можете да контролирате и/или изтривате бисквитки, когато пожелаете – за повече информация вижте: • Google Chrome • Mozilla Firefox • Internet Explorer • Opera

Повече иформация относно бисквитките може да бъде намерена на следните адреси:

Как Google използва бисквитките, за да предоставя по-добро рекламно съдържание –http://www.google.com/policies/technologies/cookies/ Всичко, което искате да знаете за биквитките – http://www.allaboutcookies.org/ Защитено и информирано ползване на Интернет – http://www.youronlinechoices.com/bg/

Политика за поверителност

Кои сме ние:

Уебсайтът “https://oftalabs.com” (Платформата) е собственост на “Лентис ООД” (Фирмата) с БУЛСТАТ номер: BG203759111, регистрирана спрямо законодателството на Република България. Платформата осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 01 октомври 2015 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни. Ние уважаваме Вашата конфиденциалност и се ангажираме със защитата на личните данни, които ни предоставяте. В тази връзка, бихме искали да споделим с Вас принципите, които формират нашата политика. В Платформата се събира определена информация. Този документ („Политика за защита на личните данни“) описва нашите политики и процедури, регламентиращи събирането и обработването на тази информация, която идентифицира индивидуален ползвател и може да бъде използвана за контакт с него („Лични данни“, „Лична информация“). Тази политика е валидна само по отношение на услугата, която предоставяме и не следва да се прилага за никой уебсайт на трети страни или услуги. Нашите данни за контакт са: “Лентис” ООД E-mail: [email protected] Уебсайт: https://oftalabs.com Контрол върху нашите дейности, свързани с лични данни, упражнява следният административен орган: Комисия за защита на личните данни (КЗЛД) Адрес: София 1431, бул. „Акад. Иван Евстратиев Гешов” 15 Тел: + 359 2 915 35 18 Факс: + 359 2 915 35 25 Ел. поща: [email protected], [email protected] Уебсайт: www.cpdp.bg

Събиране на лична информация

Ние събираме лична информация, за да отговорим на Вашите искания, които могат да включват: получаване на информация във връзка с продукт, регистрация за нашия имейл бюлетин и други, свързани с мисията на платформата. Събираме следната лична информация от Ползвателите: Директно чрез уебсайта: име, фамилия и електронна поща при желание да ги предоставите, оставяйки коментар, записвайки се за онлайн бюлетин или попълвайки формуляр за контакт. Посредством Google Analytics и Facebook Pixel – данни за трафика и поведението на Ползвателите. Възможно е да изискаме и допълнителна информация, но само при изрично позволение от Ваша страна или в случай, че тази информация е необходима за изпълнението на услугата, която сте заявили. Вие сте единствен притежател на Вашата лична информация. Използвайки нашата Платформа, вие изрично се съгласявате Вашите лични данни да бъдат събирани и обработвани от нас, като същевременно с това гарантирате тяхната точност и достоверност. Вие също така декларирате, че сте били информирани за типа лични данни, които събираме и обработваме, за целите, за които ще бъдат използвани те, както и за Вашето право на достъп, коригиране или изтриване на събраните лични данни.

Употреба на вашите лични данни

Ние използваме вашите лични данни, за да ви предоставим възможност за достъп до Платформата, за да ви изпращаме нашия редовен бюлетин и да ви предлагаме допълнителни услуги и продукти, за да ви предоставим цялостно обслужване и да ви предоставим услугата, която очаквате. Вие имате право:
  • Да получите файл, съдържащ всички ваши лични данни, които съхраняваме.
  • Да откажете вашите лични данни да бъдат използвани от нас.
  • Да поискате коригиране на своите лични данни.
За да упражните описаните по-горе свои права, можете да се свържете с нас на [email protected] Ние бихме могли да използваме Ваша информация, за да създадем обобщена статистика, която е анонимна, както и за да извършим базиран на нея статистически анализ.

Съхранение на данни от трети страни

Използваме услуги на трети страни, за да поддържаме Платформата онлайн, да подобрим нейната работа и да управляваме по-добре предоставяната услуга. Възможно е някоя от тези услуги да съхранява данни на сървър, който се намира извън територията на Република България. SuperHosting Уебсайтът, включително и всички събирани посредством него данни, се намира (хоства) на сървър на „Superhosting.bg“ Тук можете да видите пълна информация за компанията и нейната политика за защита на личните данни. Нашият e-mail бюлетин, включително имената и e-mail адресите на всички, записани в него абонати, се намира на сървърите на SuperHosting и се изпраща чрез тях. Необходимо ни е да събираме тези данни от потребителите, които изрично ги предоставят, за да можем да изпращаме бюлетина, който съдържа полезна информация и понякога информира за продукти или услуги, които абонатите могат да закупят. Всеки абонат на бюлетина получава линкове, съдържащи се във всяко писмо от бюлетина, които му дават възможност да види какви негови данни съхраняваме в системата на SuperHosting, както и да ги изтрие и да спре да получава бюлетина. Тук можете да видите пълна информация за компанията и нейната политика за защита на личните данни. Google Analytics Ние използваме Google Analytics за събиране на статистическа информация за Ползвателите на Уебсайта, като например уебсайта, от който идвате на нашия Уебсайт, държавата, в която се намирате, Вашия език, онлайн поведение, браузъра, който използвате, мрежата и т.н. Тази информация не включва лични данни и не можете да бъдете идентифицирани посредством нея. Ние събираме посочените данни, за да анализираме какъв тип Ползватели посещават Уебсайта и как го използват, което ни помага да персонализираме Услугата. Можете да откажете използването на Вашите данни от Google Analytics, посредством приставката Google Analytics opt-out browser add-on за JavaScript на Google Analytics (ga.js, analytics.js, dc.js). Ако искате да се откажете, моля изтеглете и инсталирайте приставката за Вашия уеб браузър. Съгласявайки се да използвате Услугата, Вие изразявате своето изрично съгласие за използване от нашата страна на Google Analytics на Уебсайта, включително Display Advertising, и декларирате, че Ви е била дадена възможност да се откажете от Google Analytics. Тук можете да видите пълна информация за компанията и нейната политика за защита на личните данни. Yandex Metrica Ние използваме Yandex Metrica за събиране на статистическа информация за Ползвателите на Уебсайта, като например уебсайта, от който идвате на нашия Уебсайт, държавата, в която се намирате, Вашия език, онлайн поведение, браузъра, който използвате, мрежата и т.н. Тази информация не включва лични данни и не можете да бъдете идентифицирани посредством нея. Ние събираме посочените данни, за да анализираме какъв тип Ползватели посещават Уебсайта и как го използват, което ни помага да персонализираме Услугата. Facebook Pixel Използваме Facebook Pixel, за да събираме статистическа информация за посещенията на сайта, която ни е необходима за подобряване на изпълнението на мисията на Платформата чрез предоставяне на онлайн услуги и информация в подходящото време, на заинтересовани от тях хора. Тук можете да видите пълна информация за компанията и нейната политика за защита на личните данни. WordPress Уеб сайтът работи със система за управление на съдържанието WordPress. Тук можете да видите пълна информация за компанията и нейната политика за защита на личните данни.

Услуги за архивиране

Използваме услуги за архивиране, които периодично съхраняват пълно копие на съдържанието на уеб сайта, включително лични данни, които сте ни предоставили, на външни сървъри. Това е необходимо, за да можем да възстановим работеща версия на уеб сайта в случай на срив. Услугите за външно съхранение на данни са: Google Drive – пълна информация за компанията и нейната политика за защита на личните данни.

Услуги за споделяне в социални медии

Предоставяме бутони за лесно споделяне на нашите публикации в популярни социални мрежи. Тези бутони са необходими, за да можем да осигурим възможност за споделяне на материалите, които публикуваме. Възможно е те да събират статистическа информация за Ползвателите на Уебсайта, като например уебсайта, от който идвате на нашия Уебсайт, държавата, в която се намирате, Вашия език, онлайн поведение, браузъра, който използвате, мрежата и т.н. Тази информация не включва лични данни и не можете да бъдете идентифицирани посредством нея.

Употреба на „бисквитки“ и други проследяващи технологии

Ние използваме “бисквитки”, за да събираме определена информация от всички Ползватели, включително и от нерегистрирани посетители на сайта, които не използват услугите, предоставяни от нас. Бисквитките представляват поредица от данни, които нашата система изпраща към Вашия компютър и впоследствие използва, за да идентифицира Вашия компютър, когато се върнете отново на Уебсайта. Бисквитките предоставят информация за употребата на Услугата и потребителски данни, които ние бихме могли да използваме, за да персонализираме Вашето потребителско изживяване, както и да проследим модели на потребителски трафик. Например, когато се връщате на Уебсайта, бисквитките Ви идентифицират и подтикват Уебсайта да попълни Вашето потребителско име (без паролата), за да улесни достъпа до Вашия профил. Бисквитките също така ни позволяват да напомняме за Ваши предходни дейности и да Ви предлагаме подобни услуги и продукти. Също така, ние използваме информация, събирана чрез бисквитки, за да разработваме статистически анализи за използването на Услугата, като например времето, което Ползвателите прекарват на Уебсайта и страниците, които посещават най-често. Тези обобщени статистически данни не включват лична информация.

Защита на лични данни

Ние гарантираме сигурността на данните, които ни изпращате, с индустриално стандартизирани физически, електронни и управленски процедури. Когато е целесъобразно, ние използваме SSL-кодиране, за да подобрим сигурността на предаване на сензитивни данни. Вътрешно данните се съхраняват на контролирани сървъри с ограничен достъп. Вашата информация може да се съхранява и обработва на определени локации, където се намираме ние, в строго съответствие с приложимото законодателство за конфиденциалност и защита на личните данни. Предоставяне на лични данни на трети страни Ние НЕ сме и НЯМА да разкриваме Вашите лични данни на трети страни. Изключение правят случаите, при които разкриването се изисква от закона, поради значим обществен интерес или за установяването, упражняването или защитата на права по съдебен ред, напр. когато определена информация се предоставя на адвокати, агенции за събиране на вземания, митници или други държавни органи, или на правоприлагащи органи за справяне с потенциални нарушения, други нарушения на договора или незаконно поведение. Ние също така можем да разкрием информация, изискуема по съдебен ред или по друг законов начин, или с цел предотвратяване на евентуално увреждане на лица или имущество. Връзки към електронни страници на трети страни Услугата, както и материали на трети страни, които са публикувани на Уебсайта, съдържат връзки към, и могат да ви позволят да посетите други електронни страници („Електронни страници на трети страни“). Ако решите да посетите някоя от тези страници на трети страни, като „кликнете върху“ връзка или се придвижите към страница на трета страна, вие ще бъдете пренасочени към страницата на съответната трета страна. Фактът, че ние предоставяме връзка към дадена електронна страница чрез Услугата или ви предлагаме възможност да взаимодействате с, или да предоставяте лична информация на трета страна, не е гаранция, позволение или представяне на нашата принадлежност към въпросната трета страна и не следва да бъде разглеждан като съгласие с техните политики и практики за защита на личните данни и информационна сигурност. Достъп и корекция на лични данни Вие можете да достъпвате, коригирате, изменяте или изтривате части от Вашите лични данни, като подадете заявка за това на [email protected] . Ние ще запазим Вашите данни толкова време, колкото е необходимо за предоставянето на услугите ни или дотогава, докато ни задължава законът. След това Вашите данни ще бъдат изтрити. Изменение на тази политика за защита на личните данни Тази Политика за защита на личните данни може да бъде изменяна едностранно от наша страна, за което ние ще уведомим по подходящ начин всички Ползватели на Услугата. Вие се съгласявате, че всяко допълване и изменение на тази Политика ще има действие спрямо Вас след уведомяване от наша страна и ако не заявите в 7-дневен срок, че я отхвърляте. Ако не се съгласявате с промените, можете да преустановите използването на Услугата. Вие се съгласявате, че всички изявления от Платформата, във връзка с изменението на тази Политика ще бъдат изпращани на Вашата електронната поща, използвана за регистрация за Услугата или чрез публикуване на подходящо място на Уебсайта.
Save settings