Катарактата -

Проблем или възможност

“Има много малко събития в живота на човек, които се случват веднъж и никога няма да се повторят Раждането, смъртта и... катарактата. Ето защо изборът на вътреочна леща е толкова важен!”

С уважение,

Екипът на Офталабс

Избери по-добро зрение... завинаги!

Катарактата, тн. перде на окото е...

най-елементарно казано помътняване на естествената ни вътреочна леща. С течение на времето лещата ни губи своята прозрачност бавно и постепенно, като в дадем момент се появява старческата катаракта. В голям процент от случаите предшественик на това събитите е пресбиопията или тн. старческо далекогледство.

Пресбиопията или...

старческото далекогледство стартира обичайно малко след 40 годишна възраст, когато ръцете започнат "да са ни къси". Започваме да отдалечаваме това, което искаме да видим ясно. Тогава ни се налага да сложим очила за близо. От медицинска гледна точка няма нищо притеснително, а от човешка - неприятното е, че ще се наложи да слагаме очила за четене, което само по себе си затруднява ежедневието ни. Тези очила всеки един от нас започва да сменя на около 5 години докато не навърши 65 годишна възраст.

Какво е решението?

Единственото решение на катарактата е оперативно. Най-често извършваната медицинска процедура в световен мащаб премахва проблемите със замъглено зрение, влошаване на контраст и цветове бързо, лесно и завинаги. По същия начин, когато човек започне да страда от пресбиопията и честата смяна на очила, може да се подложи на тази интервенция и да подмени така или иначе дисфункционалната си вече естествена леща... в този случай освен, че ще се освободи от очилата, ще направи така, че никога няма да получи и катаракта разбира се.

"Оперативната смяна на естествената ни леща е бърза и абсолютно безболезнена манипулация. Най-важното в случая е да седнем и внимателно изберем на първо място нашия хирург, на който да доверим зрението си и на второ - лещата, която си слагаме в очите, защото решението е веднъж в живота"

Разгледайте нашите лещи

Lentis Comfort

Нов стандарт в катаракталната хирургия*

Acunex Vario

Без очила в 90% от времето*Acunex VarioMax

Махнете очилата с HD качество на зрението*

  

При всички случаи най-важното е да вземеме информиран избор, когато става въпрос за здравето ни и за това, с което се наслаждаваме на света... Очите ни!

Имате въпроси

Изпратете ни мейл и ние ще отговорим!